måndag 10 januari 2011

Att tugga rätt är grejen



Julen, nyårsafton och alla de stora dagar då de flesta av västvärldens befolkning gör inte så mycket än äter den resterande julmaten är över.

Det är inte så konstigt att just vid den tiden som många bestämmer sig att banta, träna eller på allt annat sätt lämna ett antal kilon bakom sig.
Ett populärt sätt är att äta sakta och tugga länge. Magen behöver inte stressa sig och kroppen behöver inte slösa energin på att finfördela maten i små delar. Metoden är beprövad och fungerar faktiskt ganska bra på de flesta av oss.
Att inte många använder sig av metoden beror på att den tar tid. Det snabba lunchen kan kännas ännu mer stressig då man måste räkna sekunder mellan tuggorna. Resultatet blir att man mår ännu sämre och kroppen tar stryk.

Att tugga lugnt är mest ägnat till middagar eller helger så ingen behöver tänka på tiden.
Det är då The Bite Buddy kommer väl till hands.

Appen är lika enkel som den är smart.
Man trycker på en knapp när man tar en tugga mat och sedan tuggar, dricker, pratar med andra eller läser tidningen- När man hör en signal är det åter dags att ta en ny tugga. Och så vidare.

Enligt appens skapare så ska man sluta äta när man känner sig mätt. I långa loppet blir man mätt snabbare och kroppen tappar onödiga kilon.

Rekommenderas starkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar